diumenge, 2 d’octubre del 2016

"Kill the messenger": Les pel·lícules d'"Els àngels de Sóar" (5)


Us he de confessar que l'autor ha fet trampa amb el títol del post, ja que aquesta pel·lícula no hi apareix a El àngels de Sóar... però hi hagués aparegut molt possiblement d'haver-la vist quan escrivia la novel·la. I del segur, del segur, que hagués parlat del cas real que hi ha al darrere de la trama.

Com a tentacle del cas Iran-Contra, al 1996, el periodista Gary Webb va fer públic com agents de la CIA van inundar de crack (el tristament cèlebre derivat de la cocaïna) a preus irrisoris els barris negres de Los Angeles. Un cas calcat al narrat per American Gangster, pel·lícula de la que ja en vam parlar en aquest blog.

Investigant més, Gary Webb va constatar que l'operació no es restringia a Los Angeles, abastant un llarg nombre de barris negres a grans ciutats estatunidenques.




Per molt que Webb en va publicar proves i més proves, mai es va obrir una investigació oficial. No només això, sinó que primer van arruïnar la seva carrera periodística i després el van assassinar. Bé, això que el van assassinar m'ho invento jo, que sóc un conspiranoic, perquè l'informe pericial de la policia diu que es va suïcidar... amb dos trets al cap! Com en l'acudit, que no vaig matar-lo, sinó que estava jo pelant una taronja, va ensopegar, es va clavar el ganivet accidentalment... i així 23 vegades.

El crack, droga de l'Era Reagan dissenyada en laboratoris de l'administració Reagan. Per la química implicada, tothom sap que és més costós produir crack que cocaïna, i tanmateix la primera es venia molt més barata en el mercat que la segona. Un cas més de guerra química del govern d'Estats Units contra la seva població.

En memòria d'un home honest, Gary Webb.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada