dilluns, 5 de juliol del 2010

"Mitja dotzena d'ous": sis contes fantàstics de Jordi Pijoan-López

Mitja dotzena d’ous. Rera aquest títol tan aparentment domèstic s’assalta una de les eternes qüestions de la història de la filosofia i de les creences: l’ànima. Partint de la simbologia, o metàfora, recurrent en diverses cultures d’identificar l’ànima amb l’ou o la seva forma, l’autor ens explica sis històries –més o menys llargues, més o menys curtes– que constitueixen una casuística del tema, dedicada tant a amants del gènere fantàstic com a aquells qui creuen en la vida del Més Enllà –sense especificar més enllà d’on.

Un nen hereu d’una nissaga de curanderos i vidents, un sogre amb una vitalitat extrema, un humà que visita el zoo –o si hom s’ho estima més, un mico que visita la jungla humana–, un oficinista que se li passen els anys, un escriptor que ho vendria tot per l’èxit i un pescador tocat per la tramuntana; aquests són la mitja dotzena de personatges que protagonitzen sis cròniques paranormals, fantàstiques per als descreguts.

Prologada per l’eminent Dr. Georges P.J. Redcliff, professor de Psicologia de la Gnosi a la Universitat de Pennsilvanià, l’obra és una aportació a un tema mil·lenari que ha sobrepassat folgadament les portes del segle XXI. I el que li queda!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada